Leerlingen Hyperion Lyceum schitteren in Raadszaal Amsterdam-Noord

Afgelopen jaar heeft een aantal leerlingen uit de 2e klas deelgenomen aan de Jongeren Advies Raad Amsterdam-Noord. Deze mini-denktank is een initiatief van Ymere en het stadsdeel waarbij talentvolle jongeren de kans krijgen om onder leiding van Deloitte consultants een advies te leren schrijven. De opdrachtgevers zijn dit jaar de Tolhuistuin, het stadsdeel en Hyperion Lyceum.

In aanwezigheid van de onderwijswethouder Coby van Berkum presenteerden Asmae, Galib en Mavis een plan om leerlingen een werkstage te laten volgen nog voor hun profielkeuze om zo twee vliegen in één klap te slaan. Directrice Ilja Klink was erg onder de indruk en wil met het plan aan de slag. Nermin en Sohaila deden voor de Tolhuistuin onderzoek naar de naamsbekendheid onder jongeren en presenteerden aanbevelingen om meer jongeren naar de tuin te trekken. Directeur Chris Keulemans nam het advies ter harte en maakte direct een vervolgafspraak. Safak en Nadia waren ook aanwezig en werden bedankt voor hun inzet, al was hun te complexe opdracht over jongeren en schulden niet uitgemond in een advies.
Kortom, een avond met blije en trotse deelnemers, opdrachtgevers en consultants.

Klik hier voor meer foto's.