CKV/KCV-dag

Vorige week woensdag hebben onze vierdeklassers hun eerste CKV/KCV dag beleefd. De atheneum leerlingen (CKV) zijn de dag begonnen met een hoorcollege van kunsthistoricus Manus Groenen. Manus heeft onze opvattingen over kunst totaal overhoop gehaald. Wat is kunst? Alles wat een kunstenaar uitbraakt? Dus ook ingeblikte kunstenaarspoep? Alles wat tentoongesteld wordt in een museum? Dus ook een achtergelaten bril? Klik hier om zijn PowerPoint te lezen en te bekijken.

Na het college van Manus zijn we naar het Stedelijk Museum gegaan voor een bezoek aan de tentoonstelling “Machinespektakel”, over het werk van Jean Tinguely. De leerlingen hebben schetsen gemaakt in hun dummy en zijn verder gekomen in hun definitie wat kunst is (en wat niet). Daarna zijn we naar ons tijdelijke atelier gegaan aan de Geldersekade, waar de leerlingen met eigen meegebrachte voorwerpen een hedendaags antwoord op Tinguely hebben gemaakt. We waren diep onder de indruk van de kunstwerken en van de creatieve energie bij de leerlingen. Kijk vooral het filmpje voor een impressie van de dag.