Survivalkamp in de Ardennen

Survival kamp Ardennen 3e klassen 4 - 7 oktober 2016
Bepakt en bezakt, letterlijk en figuurlijk, stapten zo'n 150 3e klas leerlingen op dinsdagmiddag 4 oktober in de bus naar de Belgische Ardennen. Ze zouden zichzelf daar gedurende 4 dagen zelf moeten redden, trekkend van bivak naar bivak met al hun spullen in een grote rugzak.
De survival begon met een dropping, waarbij ze in kleine groepjes op zoek moesten naar hun kampeerplek. Dat was niet eenvoudig, na een pittige tocht moest er in het donker nog hutspot gekookt en een slaapplek gemaakt worden van de zeiltjes aan de bomen.
's Ochtends werd er alweer vroeg opgestaan om het bivak op te breken en op weg te gaan naar de volgende plek. Onderweg werd er geleerd hoe je in bomen moet klimmen, vuur moet maken, met pijl en boog kunt schieten en met een professioneel survivalpakket kunt overleven.
De begeleiders, mentoren en docenten van school en de professionals van de Dutch Survival Club, hadden geen last van nachtelijk gespook - daar was iedereen veel te moe voor! De 2e avond was iedereen ruim op tijd op het volgende bivak om lekker samen te koken en gezellig bij kampvuurtjes te zitten. De 2e nacht was het zelfs onder het vriespunt; gelukkig zorgden de inspanningen overdag en niet te vergeten het prachtige weer ervoor dat iedereen het gauw weer lekker warm kreeg. Na een afsluitend spel met alle groepen samen en nog een laatste nat pak bij het wandelen door de sloot, kwamen onze heuse survivors uitgeput maar voldaan vrijdagmiddag weer terug op school. 3e klassers om trots op te zijn!

klik hier voor meer foto's.