terug naar dashboardterug naar vorige paginaOnderwijs

Samenwerkingsverband UvA

De afgelopen maanden zijn wij druk bezig geweest met een uitdagend onderwijsaanbod in het zesde leerjaar voor leerlingen die voor één of meerdere vakken versneld examen doen. Deze leerlingen kunnen de vrijgekomen tijd voor meerdere dingen gebruiken zoals; een verlengd profielwerkstuk, een stage in het bedrijfsleven of meer aandacht besteden aan een ander vak.

Nu hebben wij een extra aanbod voor jullie gecreëerd. Wij hebben op diverse faculteiten op de Universiteit van Amsterdam (UvA) afspraken gemaakt waardoor jullie diverse vakken, colleges of periodes kunnen bijwonen naar jullie interesse. Om goed het aanbod af te stemmen met jullie wensen, vragen wij of jullie vóór 31 maart willen aangeven of en in welke opleidingen jullie geïnteresseerd zijn. Zie voor het aanbod van opleidingen de bijlage. Als wij eenmaal de vraag van jullie hebben afgestemd met hun aanbod, kunnen we een programma op maat creëren via Bureau V.

Let op: deze vakken, colleges of periodes zullen van hoog niveau zijn, en je zult hierdoor wellicht ook andere lessen missen op school die je zelf zal moeten inhalen. Dat betekent een grote mate van vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid. Het is in principe alleen bedoeld voor de leerlingen die versneld examen doen (aangezien zij meer tijd hebben vrij gemaakt), maar iedereen kan, mits goede motivatie, meedingen voor een dergelijke ‘proefstudeerplek’ op de UvA. Wij zullen proberen dat jullie ook eventueel studiepunten (ECTS) kunnen krijgen voor deze inspanningen. Dit kunnen wij echter niet garanderen. Vaak is het zo dat als je bij dezelfde opleiding en instelling inschrijft, dat de kans groter wordt dat de studiepunten te verzilveren vallen.

Meer informatie over de exacte vakken, colleges en periodes kunnen wij helaas pas geven als we een dieper met de opleidingen in gesprek gaan, maar dat doen wij alleen als er ook leerlingen vraag naar hebben. Vandaag de vraag om dit kort en bondig in te vullen, en vóór 31 maart digitaal in te leveren bij bureauv@hyperionlyceum.nl of persoonlijk bij Jorrit of Jasper.

Naam:

Opleiding van interesse:

Motivatie:
…………………………………..…………………………………..…………………………………..………………………………….

Leerlingen van het Hyperion kunnen zeer waarschijnlijk bij de volgende faculteiten de volgende vakken volgen:

Faculteit Geesteswetenschappen
Algemene cultuurwetenschappenBachelorVoltijd
Arabische taal en cultuurBachelorVoltijd, deeltijd
Archeologie en prehistorieBachelorVoltijd
Duitse taal en cultuurBachelorVoltijd, deeltijd
Engelse taal en cultuurBachelorVoltijd, deeltijd
European Studies (in English)BachelorVoltijd