volgende paginavorige paginaterug naar dashboardSchoolgids

1. Welkom

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Opnieuw gaan we een bijzonder schooljaar tegemoet. Dat komt omdat we in de zomer van 2018 zullen verhuizen naar de nieuwbouw op Overhoeks. We zijn daar afgelopen jaren met het team, de leerlingen en de ouders veel mee bezig geweest. Het is de bedoeling dat de leerlingen op het Hyperion Lyceum meer en meer zelf aan het stuur zitten van hun eigen leertraject. Zij krijgen dus letterlijk en figuurlijk meer ruimte om het op hun eigen manier te doen. Natuurlijk houden wij in de gaten of de leerling deze verantwoordelijkheid aan kan, want we willen ook goede resultaten blijven behalen. Goede resultaten betekenen voor ons dat we onze leerlingen opleiden tot empathische en kritische denkers en doeners met een actieve maatschappelijke betrokkenheid. Vanzelfsprekend willen we dat onze leerlingen ook mooie cijfers halen.

In 2017-2018 zullen we ons nieuwe Schoolplan formuleren. Dat is een vierjarig beleidsplan op het gebied van het onderwijs, het personeel en de kwaliteitszorg. Wij zullen daarom komend jaar veel in gesprek gaan met het hele team, de leerlingen, de ouders en ook met andere scholen en organisaties.

Kortom, we gaan weer een mooi schooljaar tegemoet en gezamenlijk bouwen we voort aan innovatief onderwijs.

Namens het hele team van het Hyperion Lyceum,
Elly Loman