volgende paginavorige paginaterug naar dashboardSchoolgids

7. Praktische zaken

Hieronder vind u de algemeen praktische zaken zoals die gelden voor het Hyperion Lyceum.

Op lesdagen zijn onze gebouwen voor leerlingen geopend van 08:00 tot 17:30 uur.
Telefonisch zijn wij op het centrale nummer 020-579 72 20 van 08:00 tot 16.00 uur bereikbaar.

Administratie
Bij onze (leerling)administratie kunt u:

• een adres- of telefoonnummerwijziging doorgeven,
  • informatie en formulieren krijgen met betrekking tot het aanvragen van verlof,
  • formulieren Sociale Verzekeringsbank krijgen en invullen,
  • formulieren aanvragen voor de tegemoetkoming in de studiekosten, schoolverklaring, verlof en schoolwisseling,
  • nieuwe leerlingen aanmelden of informatie over de school krijgen,
  • een schoolwisselingsformulier voor een nieuwe school ophalen.

De openingstijden van onze (leerling)administratie zijn: op schooldagen van 08:00 tot 16.00 uur.

Faciliteiten en voorzieningen
Onze school biedt de volgende faciliteiten en voorzieningen:

Kluisjes
We adviseren om waardevolle spullen die voor of tijdens school niet nodig zijn, thuis te laten. Voor het opbergen van persoonlijke spullen kun leerlingen gebruik maken van hun kluisje. De school is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte, beschadigde of gestolen eigendommen van leerlingen.

Eigen laptop op het Hyperion
Op het Hyperion Lyceum wordt een groot deel van het lesmateriaal digitaal aangeboden. Leerlingen hebben daarom een laptop nodig om daar op een goede manier gebruik van te kunnen maken. Wij schrijven niet welke laptop dat moet zijn. Het hoeft ook geen nieuw apparaat te zijn. We hebben wel een aantal minimale eisen die hieronder beschreven staan.
U kunt deze laptop zelf aanschaffen bij een leverancier van uw keuze. Wij raden u aan om een Chromebook aan schaffen indien er een nieuw apparaat aangeschaft wordt. Deze zijn geschikt voor het schoolwerk, degelijk en relatief goedkoop.
Iedere leerling is zelf verantwoordelijk voor een deugdelijk gebruik van zijn of haar laptop.
De school stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal of breuk. Wij raden u daarom aan een verzekering af te sluiten. Indien u om (financiële) redenen geen laptop kunt/wilt aanschaffen dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Minimale eisen:

• een Wifi-aansluiting 802.11n
  • Tekstverwerker/spreadsheet/presentatie en anti virus software. Freeware, Open source software of open webapplicaties volstaan hierbij. Het Windows office pakket kan ook tegen sterk gereduceerde prijs worden aangeschaft bij Slim zodra de leerling in bezit is van het school e-mailadres.
  • Een tablet is niet geschikt om op school als device te gebruiken.

Voor windows:

• Bij voorkeur een een i3 of i5 processor.
  • Microsoft Windows 7 with Service Pack 1 (64-bit), Windows 8 (64-bit), or Windows 10 (64-bit)
  • 4 GB RAM, voorkeur 8GB

Voor Mac OS:

• Multicore Intel processor with 64-bit support
  • Mac OS X versions 10.9, 10.10, or 10.11
  • 4 GB RAM, voorkeur 8 GB

Toestemming foto- en beeldmateriaal
Voor intern gebruik kunnen foto's en video-opnames gemaakt worden. Foto's kunnen echter ook gebruikt worden voor publicatie op onze website, voor de wervingscampagne, in onze brochures, de schoolgids etc.
Mocht u er bezwaar tegen hebben dat uw zoon of dochter herkenbaar op beeldmateriaal van onze school te zien is, dan vragen wij u dit uiterlijk 1 oktober 2017 kenbaar te maken. U ontvangt hierover aan het begin van het schooljaar een brief.

Schoolfotograaf
Elk jaar bezoekt een schoolfotograaf onze school en maakt foto's van de individuele leerling en van de klas waar de leerling in zit. De foto’s die door de schoolfotograaf gemaakt zijn worden tegen vergoeding aan de ouders aangeboden. De school zal (alleen) voor het toesturen van de foto's en het factureren de schoolfotograaf de adresgegevens vrijgeven.